Суд відклав розгляд справи про склад парламентської коаліції

Суд відклав розгляд справи про склад парламентської коаліції

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва відклав розгляд справи про склад парламентської коаліції у зв'язку з необхідністю уточнення у документах, наданих стороною відповідача.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд відкладає розгляд справи у зв'язку з необхідністю уточнення ... на 18 квітня 2017 року о 15.00», - заявив суддя Євген Аблов.

Він пояснив, що до суду надійшов лист за підписом першого заступника керівника Апарату Верховної Ради на 2 аркушах з додатком на 8 аркушах. У додатку - персональний склад фракцій, політична партія «Народний фронт» та політична партія «Блок Петра Порошенка» станом на 4 квітня 2016 року.

Суддя припустив, що «можливо, це технічна помилка, бо суд витребовував ці дані станом на 14 квітня, це треба з'ясовувати».

Таким чином, суд ухвалив рішення направити лист до Апарату Верховної Ради для уточнення - чи допущена технічна помилка в наданих листах про склад коаліції, чи ні, а засідання - відкласти.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на судове засідання не з'явився.

Як повідомляв Укрінформ, лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко намагається через суд отримати списки народних депутатів України, які є учасниками коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" та які підписали відповідну Коаліційну угоду.

Наприкінці лютого Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення, що відповідачем у справі щодо складу парламентської коаліції має бути Голова Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-