Департамент Горбатюка утворив слідчу групу з НАБУ у справі

Департамент Горбатюка утворив слідчу групу з НАБУ у справі "чорної бухгалтерії"

Укрінформ
Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури у спільній слідчій групі з Національним антикорупційним бюро здійснює розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив керівник Департаменту Сергій Горбатюк.

"Наш Департамент у ході слідства перевіряє "чорну бухгалтерію" саме як можливий доказ діяльності злочинної організації. Ми пропрацьовуємо всі записи в першу чергу під цим кутом, з'ясовуючи як формувалася "чорна каса", як роздавалися гроші, які цілі перелідувалися у кожному випадку", - сказав він.

За словами Горбатюка, між відомствами є співпраця у проведенні перевірки записів "чорної бухгалтерії", у тому числі шляхом обміну документами та інформацією.

Як повідомлялося, у лютому поточного року директор НАБУ Артем Ситник розповів про намір створити спільну слідчу групу з Департаментом спецрозслідувань у справі "чорної бухгалтерії".

За його словами, справа "чорної бухгалтерії" перетинається з розслідуванням стосовно узурпації влади екс-президентом Віктором Януковичем, яким займається Департамент спецрозслідувань, тому доцільно об'єднати зусилля детективів НАБУ і слідчих ГПУ.

Наприкінці травня 2016 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ "чорну бухгалтерію" ПР із зафіксованими виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів. Після піврічного розслідування у справі з'явився перший підозрюваний - голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський. Напередодні нового року - 13 грудня прокурори САП вручили йому підозру. Правоохоронці стверджують: у 2012 році Охендовський власноруч розписався в "амбарній книзі" в центральному офісі регіоналів за понад 16 тисяч доларів. Також є записи про отримання ним іще двох виплат - у розмірі 100 і 45 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-