Київ засуджує нелегітимні вибори і

Київ засуджує нелегітимні вибори і "референдум" в Південній Осетії

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засудило проведення російським окупаційним режимом так званих "виборів президента" і "референдуму щодо перейменування цього регіону Грузії на "республіку Південна Осетія - держава Аланія".

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Міністерство закордонних справ України засуджує проведення 9 квітня 2017 року в Цхінвальському регіоні/Південній Осетії, Грузія, російським окупаційним режимом так званих "виборів президента" і "референдуму щодо перейменування цього регіону Грузії на "республіку Південна Осетія – держава Аланія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі незаконні дії, поряд із проведенням 12 березня 2017 року так званих "парламентських виборів" в окупованому Абхазькому регіоні Грузії, є грубим порушенням міжнародного права і складовим елементом неоімперської політики Росії, спрямованої на дестабілізацію та підкорення держав Східної Європи.

"Україна підтверджує свою відданість політиці підтримки суверенітету і територіальної цілісності Грузії та невизнання результатів згаданих нікчемних заходів, як і будь-яких інших неправомірних дій Кремля", - наголосили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-