ЄС не визнає

ЄС не визнає "вибори" і "референдум" у Південній Осетії

Укрінформ
Європейський Союз не визнає так звані президентські вибори і референдум щодо зміни назви самопроголошеної республіки Південна Осетія.

Про це йдеться на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

"Європейський союз не визнає механізму, в рамках якого мають відбутися так звані президентські вибори і референдум про внесення змін до назви відокремленого грузинського регіону Південна Осетія, який відбудеться 9 квітня", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ЄС підтверджує свою прихильність до мирного врегулювання конфлікту в Грузії, в тому числі через співголовування у Женевських міжнародних дискусіях і місії спостерігачів блоку.

Євросоюз також висловив свою тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, на референдумі невизнаної республіки будуть голосувати за нову назву "Республіка Південна Осетія - Держава Аланія". 

Світова спільнота, в тому числі й Україна, розглядає Південну Осетію (Цхінвальський регіон) як зону етнополітичного конфлікту, визнаючи її частиною території Грузії у складі трьох адміністративних одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-