Україна просить у НАТО оборонну зброю, щоб захистити світ - Климпуш-Цинцадзе

Україна просить у НАТО оборонну зброю, щоб захистити світ - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна просить у країн-членів НАТО надати оборонну зброю, щоб захистити від російської агресії не тільки нашу країну, а й весь вільний світ.

Про це на 10 Київському безпековому форумі заявила віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не просили і не просимо НАТО, щоб війська НАТО безпосередньо захищали нас. Ми не просимо, щоб солдати НАТО гинули за Україну - це наші бійці сьогодні вмирають за нашу свободу. Ми просимо солідарності і допомоги в побудові і відродженні наших Збройних сил і просимо допомоги в наданні Україні оборонної зброї», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що якщо країни-члени НАТО нарешті наважаться на цей крок і нададуть Україні оборонну зброю, це означатиме, що ми зможемо ефективніше захистити кожного нашого бійця і окрім тяжко набутого досвіду і віри протиставити агресору технологічну спроможність, аби захистити як себе, так і вільний світ.

Віце-прем'єр-міністр зауважила, що, напевно, всі учасники форуму розуміють, що, на жаль, Росія визнає виключно мову сили і стримування агресора можна будувати виключно на такій системі.

«Послідовний тиск на агресора повинен продовжуватися. Ми в цьому дуже розраховуємо на НАТО і сподіваємося на солідарність з Україною», - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-