Україна вивела Європу з полону ілюзій - прем'єр Литви

Україна вивела Європу з полону ілюзій - прем'єр Литви

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Саулюс Сквярняліс вважає, що Україна вивела Європу з полону ілюзій, що більше у світі не буде агресії й ніхто не зазіхатиме на суверенітет інших країн.

Про це він заявив, виступаючи на Х Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що сьогодні слово "Україна", принаймні для мене, означає країну, яка вивела Європу з полону ілюзій. Для мене Україна - це країна, яка змусила переглянути погляди про те, що зараз агресія неможлива", - сказав Сквярняліс.

За його словами, до початку російської агресії проти Української держави європейські країни були впевнені, що прийнятих раніше документів і домовленостей достатньо, аби бути впевненими, що ніхто не втручатиметься у їхні внутрішні питання, проте нинішня ситуація показала протилежне.

Він підкреслив, що Україна сьогодні перебуває на рубежі боротьби демократичного світу з минулим.

Глава литовського уряду зауважив, що балтійські країни підтримують Україну, оскільки вже стикалися у своїй історії з подібною агресією.

"Балтійські країни вже бачили подібне у своїй історії, коли великі держави навколо вирішували замість них, як ці три балтійські країни мають далі жити, коли десь там, за лаштунками ухвалювали рішення, до кого ми маємо належати, із ким ми маємо бути. Ми тоді не змогли опиратися. І зараз Україну відіграє дуже символічну роль", - наголосив Сквярняліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-