Канада пишається своєю допомогою Україні - Фріланд

Канада пишається своєю допомогою Україні - Фріланд

Укрінформ
Канада незмінно підтримує Україну і пишається своєю участю у посиленні її обороноздатності.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада непохитно підтримує Україну. Ми пишаємося, що наші військовослужбовці перебуватимуть в Україні іще два роки в рамках операції UNIFIER», - сказала Фріланд.

Вона додала, що провела «дуже важливу» зустріч зі Степаном Полтораком у Оттаві.

«Ми поговорили про операцію UNIFIER та її значення для України не лише як тренувальної місії, але й як вияву підтримки Канадою суверенітету України та її права на самовизначення. Ми також обговорили нашу оборонну угоду, яка є дуже важливим наступним кроком у співпраці Канади з Україною», - зазначила міністр.

Нагадаємо: делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває із кількаденним візитом в Канаді. Цей візит став першим для українського міністра оборони за час існування дипломатичних відносин між нашими державами. У понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Ще раніше, на початку березня, уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-