Підстав для відставки уряду Гройсмана немає - експерти

Підстав для відставки уряду Гройсмана немає - експерти

Укрінформ
Підстав для того, щоб відправляти уряд Володимира Гройсмана у відставку, немає.

Такі дані опитування, яке проводилося Агентством  Медіастратегій, оприлюднив у середу  на прес-конференції керівник аналітичного відділу зазначеного агентства Євген Булавка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«87% опитаних експертів вважають, що підстав для того, щоб відправляти цей уряд у відставку, немає. Лише 13% вважають, що Верховна Рада повинна відправити уряд Гройсмана у відставку і сформувати новий Кабінет міністрів», - сказав Булавка.

За його словами, за даними опитування 52% експертів вважають, що уряду за рік його роботи вдалося відносно стабілізувати ситуацію; 40% вважають, що ситуація практично не змінилася. Лише 4% вважають, що криза поглибилася.

Згідно з даними опитування, 30% експертів  вважають, що уряд достатньо успішно впорався з викликами, які перед ним стояли. 46 відсотків вважають, що в цілому уряд утримав ситуацію та не допустив великих провалів. Лише 17% вважають, що уряд припустився помилок, не завжди належним чином реагував на виклики.

Головним досягненням уряду Гройсмана експерти вважають економічне зростання: таку думку висловили 33 відсотки опитаних. 23% вважають успіхом - реформи в енергетиці, вирівнювання цін на газ. 17% називають соціальний захист - це субсидії і зарплати.

За словами Булавки, уряду на наступний рік треба буде зосередитися на питаннях забезпечення  ведення бізнесу, приватизації, подолати соціальне невдоволення.

Найбільшим досягненням уряду Гройсмана експерти вважають: підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень; подальше нарощування місцевих бюджетів і продовження реформ децентралізації та початок масштабного ремонту доріг.

Булавка зауважив, що 2/3 експертів вважають, що хоча зростання економіки є нестійким, однак уряду вдалося втримати ситуацію. Багато хто з експертів зазначили, що на зростанні економіки позначилася так звана "блокада" ОРДЛО.

Опитування проводилося з 30 березня методом телефонного анкетування. В опитуванні взяли участь 30 експертів - це політологи, економісти, відомі блогери та фахівці з економічних питань, повідомив Булавка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-