Порошенко розказав про варіанти протидії російській пропаганді

Порошенко розказав про варіанти протидії російській пропаганді

Укрінформ
У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвії він повідомив про те, що в Європі обговорюється можливість створення міжнародного російськомовного телеканалу, та розказав про українські плани протидії інформагресії Росії.

Про це Порошенко розказав на зустрічі з українською діаспорою в Ризі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо правдивої інформації, альтернативної до пропаганди російських ЗМІ, можу вказати на дві позиції. Перша: в Європі обговорюється можливість створення інтернаціонального телеканалу, який би орієнтувався саме на російськомовного споживача, починаючи з таких громадян в країнах Балтії», - сказав Порошенко.

Друга позиція по протидії російській пропаганді, за словами Президента України, полягає в укріпленні позицій закордонного українського телемовлення. Поставлена мета – забезпечити таке телемовлення кабельними мережами по всій Європі.

Порошенко окремо вказав на проблеми телемовлення на окуповані території Донбасу: «На Донбасі йде справжня війна з нашим ТБ. Ворог намагається розстрілювати наші передавачі, знищувати наші телевізійні вишки».

Нагадаємо: 4 квітня відбувся візит офіційної делегації України на чолі з Президентом Петром Порошенком до Латвії. Відбулися зустрічі, переговори з Президентом латвії Раймондсом Вейонісом, спікером Сейма (Парламенту) Латвійської Республіки Інарою Мурнієце та Прем’єр-міністром Латвійської Республіки Марісом Кучинскісом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-