У Freedom House сказали, що може спровокувати в Україні «турбулентність»

У Freedom House сказали, що може спровокувати в Україні «турбулентність»

Доповідь
Укрінформ
Американська дослідницька організація Freedom House прогнозує поступове відродження економіки в Україні цього року, а також політичні реформи в країні.

Про це йдеться у доповіді «Країни перехідного періоду».

«Економіка України, швидше за все, продовжить поступове відродження, але економічне зростання залишатиметься повільним», - йдеться у повідомленні.

Щодо ситуації в уряді, автори доповіді вважають, що вузька парламентська коаліція цілком може вижити, однак атмосфера песимізму і відсутність довіри, зростання тарифів на енергоносії та зовнішні зусилля з дестабілізації обстановки в країні можуть спровокувати «турбулентність».

Швидше за все, деякі реформатори будуть змушені вийти з уряду під тиском популістів, навіть якщо він залишиться в тому ж складі, зазначається у прогнозі.

Як наголошується, ключовими напрямками політики в Україні є судові реформи, поліпшення інвестиційного клімату та боротьба з корупцією, однак зміни відбуватимуться повільно. «Політичні партії маневруватимуть з метою майбутніх виборів, що може сприяти зниженню політичної підтримки реформ», - йдеться у доповіді.

Також автори доповіді вважають, що міжнародні гравці, які виступають за реформи в Україні, можуть бути стурбовані зростаючими глобальними проблемами, що знижують їх увагу до українського питання.

Крім того, прогноз торкається і конфлікту на сході країни. «Незважаючи на міжнародні зусилля, є кілька можливостей для розв'язання територіального конфлікту на сході. Україна навряд чи прийме російський сценарій відновлення Донбасу під російським протекторатом, і жодного альтернативного варіанту не може бути», - вважають автори доповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-