Розенко: Голова НАЗК політизує процес е-декларування

Розенко: Голова НАЗК політизує процес е-декларування

Укрінформ
Глава Нацагенства з запобігання корупції Корчак Наталія політизує процес електронного декларування, переконаний віце-прем'єр Павло Розенко.

Про це він заявив у "Вечірньому праймі" на телеканалі "112 Україна".

"Мені здається, що вчора дискусія на засіданні уряду не пройшла продуктивно з-за того, що глава НАЗК, на жаль, почала досить серйозно політизувати процес. Я теж вчора почув, нажаль, в тому числі від неї, що Кабінет міністрів України хоче якимось чином перешкодити е-декларуванню та припинити це. Я вважаю, що такі слова абсолютно необґрунтовані, тому що всі члени Кабінету міністрів України, в тому числі я, ми показали всі свої декларації, всі свої статки ще півроку там. Нам вже, умовно кажучи, "валити" систему е-декларування зовсім немає ніякого сенсу. Всі чиновники відкрили і все показали. Нам нема чого ховати", - заявив Розенко.

Нагадаємо, протягом кількох днів спостерігається збій у роботі реєстру електронних декларацій. У НАЗК сказали, що відновити його роботу планується до ранку 29 березня, проте того дня система теж не працювала. Голова НАЗК Корчак Наталія заявила, що питання з приводу роботи реєстру слід адресувати адміністратору системи - ДП "Українські спеціальні системи". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 29 березня розкритикував НАЗК і сказав, що це відповідальність агентства. Гройсман порадив усім співробітникам НАЗК піти у відставку. Корчак у підсумку заявила про відмову йти у відставку після критики на засіданні Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-