Петренко про роботу НАЗК: Особа, яка не впоралася, має подати у відставку

Петренко про роботу НАЗК: Особа, яка не впоралася, має подати у відставку

Укрінформ
Петренко пропонує провести після 1 квітня у НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) незалежний аудит.

Про це міністр юстиції України Павло Петренко сказав на брифінгу після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо, щоб після 1 квітня був проведений незалежний аудит роботи НАЗК попереднього складу, який на сьогодні працює, і провести незалежний технічний аудит для того, щоб уже в цьому році всі ці недопрацювання, які не змогло виправити керівництво НАЗК протягом минулого року, були усунені", - сказав Петренко.

Водночас міністр зазначив, що наразі інструментів щодо звільнення керівництва НАЗК немає, але в разі необхідності уряд готовий звернутися до Верховної Ради щодо внесення змін до відповідного закону, який визначить нову структуру НАЗК та запустить процес призначення керівництва агентства через публічний конкурс. "Особа, яка не впоралася, повинна це чесно визнати та понести хоча б мінімальну відповідальнісь шляхом подання у відставку", - додав міністр.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на сьогоднішньому засіданні уряду порадив керівництву НАЗК написати заяви про відставку.

Єдиний державний реєстр електронних декларацій напередодні припинив роботу і досі не працює. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що пояснити причини цього може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-