Петренко звинуватив керівництво НАЗК в халатності

Петренко звинуватив керівництво НАЗК в халатності

Укрінформ
Міністр юстиції вважає, що якщо керівництво Національного агентства з питань запобігання корупції не може виконувати своїх функцій, воно має піти у відставку, а не звинувачувати всіх навколо.

Про це Павло Петренко заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Я пропоную, щоб у законі («Про запобігання корупції» - ред.) був прописаний швидкий, дуже оперативний конкурс по перезавантаженню. Я повністю підтримую Прем'єра - треба мати сміливість. Якщо ти неспроможний виконувати свою функцію - так само піти у відставку, а не звинувачував всіх навколо, що тобі заважають, ставити під загрозу долі сотень тисяч людей», -  заявив міністр юстиції.

Він підкреслив, що Мін'юст як співавтор закону не допустить, аби не дотримувалася ідея електронного декларування. 

«Система електронного декларування буде працювати, як би не хотіли деякі керівники НАЗК і своєю бездіяльністю і халатністю доводили ситуацію до абсурду», - зауважив Петренко.

Він повідомив, що Мін'юст залучить експертів і швидко розробить зміни до закону «Про запобігання корупції», і таким чином буде поставлена крапка «в цьому серіалі, який триває уже декілька місяців».

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на сьогднішньому засіданні уряду порадив Національному агентству із запобігання корупції написати заяви про відставку.

Єдиний державний реєстр електронних декларацій напередодні припинив роботу і досі не працює. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що пояснити причини цього може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-