Канадська опозиція засудила РФ за роздмухування війни в України

Канадська опозиція засудила РФ за роздмухування війни в України

Укрінформ
Третя за чисельністю партія федерального парламенту Канади виразила свою занепокоєність через військові дії підтримуваних Росією сил на Сході України.

Про це під час свого виступу заявив депутат від Нової демократичної партії Рендел Гарісон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НДП досі стурбована триваючим насильством в Україні, яке підтримує Росія, а також постійними порушеннями угоди про припинення вогню. Через це ми схвалюємо військову тренувальну місію UNIFIER та подальше надання нелетальної військової допомоги Україні», - сказав Гарісон.

Він також наголосив на важливості підтримки українських демократичних інститутів. «Немає кращого та безпечнішого шляху подолання того, що Росія хоче зробити на Сході України, ніж підтримка демократії у самій Україні», - зазначив депутат.

Як повідомлялося, на початку місяця уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. При цьому у Оттаві проігнорували запит України на передачу летального оборонного озброєння та даних супутникової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-