Україна має всепартійну підтримку в канадському парламенті - Саджан

Україна має всепартійну підтримку в канадському парламенті - Саджан

Укрінформ
За продовження надання військової підтримки Україні висловлюються члени всіх партій канадського парламенту.

Про це під час виступу у федеральному парламенті заявив міністр оборони Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовження операції UNIFIER не було питанням партійної приналежності. Усі партії федерального парламенту згодні, що Канада завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною перед лицем російської агресії", - сказав Саджан.

Він наголосив на важливості захисту суверенітету України, який є "життєво важливим для її ідентичності, економічного зростання та соціальної стабільності". "Наші військовослужбовці знають краще, ніж будь-хто, що продовження цієї підтримки необхідне, особливо зараз, коли Україна постає перед посиленими провокаціями з боку Росії", - зазначив міністр.

Саджан нагадав про нещодавнє загострення насильства в Україні, "яке стало найбільшим з 2015 року". "Члени комітету із закордонних справ, які відвідали Україну, можуть підтвердити, що Росія відмовляється поважати суверенну територію України", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Цього місяця уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити мандат цієї військової тренувальної місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-