Охендовський хоче автоматизувати підрахунок результатів виборів

Охендовський хоче автоматизувати підрахунок результатів виборів

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський наполягає на автоматизації процесу підрахунку результатів виборів, але для цього необхідно щонайменше 500 млн гривень.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, спілкуючись із журналістами під час міжнародної конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не йдеться зараз про електронне голосування, йдеться лише про автоматизацію процесу підрахунку голосів й пришвидшення передачі результатів такого підрахунку до ЦВК. Наша мета - вранці понеділка після дня голосування 100% результатів", - сказав Охендовський.

За його словами, було б добре, аби на кожній дільничній виборчій комісії після завершення голосування відомості з протоколів заносили одразу до комп'ютерів і передавали у ЦВК.

"Щоб запровадити найпростішу систему комп'ютеризації роботи дільничних виборчих комісій, необхідно в цілому півмільярда гривень, але з цих 500 млн близько 400 млн вже є наявними, якщо ми будемо використовувати ті програмно-апаратні комплекси, які залишилися від системи відеоспостереження 2012 року", - підкреслив голова ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-