У ЦВК не вбачають умов для проведення виборів на Донбасі

У ЦВК не вбачають умов для проведення виборів на Донбасі

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей наразі відсутні умови для проведення будь-яких виборів.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, спілкуючись із журналістами під час міжнародної конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"В цілому на цей момент я можу сказати, що умов для проведення виборів на тимчасово не підконтрольних українській владі територіях Центральна виборча комісія не бачить", - сказав він. 

Водночас Охендовський зауважив, що як тільки відповідні умови будуть створені, ЦВК готова брати участь в організації будь-яких виборчих процесів на тих територіях. Водночас він також розповів, що представники Центрвиборчкому "традиційно і регулярно" запрошуються до профільних комітетів Верховної Ради, коли розглядаються законопроекти, пов'язані з питаннями організації підготовки виборів. 

"Оскільки визначення статусу окупованих територій, у тому числі, передбачає й унормування питань можливості або неможливості, а якщо можливості, то за яких умов, проведення виборів на таких територіях, то, звичайно, що представники ЦВК залучаються до відповідної роботи", - додав голова ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-