У Варшаві розпочинається Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви

У Варшаві розпочинається Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви

Укрінформ
У Варшаві у понеділок розпочинається VIII сесія Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви.

Українську делегацію під час дводенної зустрічі очолить голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Візит української делегації розпочнеться з покладання квітів до могил воїнам УНР на Вольському православному кладовищі у Варшаві.

Під час форуму комісії Асамблеї обговорять наступні питання: оцінка стану Мінських домовленостей, кібербезпека і протидія дезінформації, проект Via Carpatia - економічне й інтеграційне значення інфраструктурного коридору "Північ-Південь" для Центрально-Східної Європи, актуальна ситуація в Білорусі. Крім того, комісії асамблеї розглянуть можливості популяризації постаті князя Костянтина Острозького - патрона ЛитПолУкрбриг, презентація тез і концепції публікації "Монархії і Річ Посполита".

Під час візиту до Польщі Парубій проведе двосторонні зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, маршалками Сенату і Сейму Польщі Станіславом Карчевським і Мареком Кухцінським.

Перед візитом голова ВРУ зазначив в інтерв'ю телеканлу Рада, що під час візиту пропагуватиме ідею створення Балто-Чорноморського союзу. Політик підкреслив, що у цьому об'єднанні він бачить величезний транзитний, економічний, а найважливіше - оборонний та безпековий потенціали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-