Через

Через "блокаду" Україна втратила останню сферу впливу на ОРДЛО - Порошенко

Укрінформ
Організатори так званої блокади Донбасу показали себе як неперевершені майстри політичного піару, грамотно використовуючи в своїх інтересах суспільні очікування та настрої.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все чіткіше кристалізується загроза анархії та отаманщини. Яскравим доказом тому є реальні й потенційні наслідки так званої блокади Донбасу. Її організатори показали себе як неперевершені майстри політичного піару. Вони грамотно вирахували больову точку, піймали хвилю суспільних очікувань, виявили оголений нерв", - сказав Президент.

На переконання Порошенка, організатори блокади насправді "дурили суспільство, бо насправді то була не блокада ОРДЛО". "Ну яка блокада, коли там дірка в кордоні з Росією в сотні кілометрів? Насправді все це виявилося спецоперацією, направленою на те, щоб виштовхнути окуповані райони українського Донбасу в Росію", - заявив він.

Президент зазначив, що РНБО України довелося ухвалювати рішення щодо тимчасової зупинки транспортного сполучення з окупованою територією.

"Це носило вимушений характер. Воно припинило той хаос, в який блокадники намагалися занурити всю країну. Борючись за повернення територій, ми могли і навіть мусили здійснювати товарний обмін з українськими заводами, тими, які змогли залишитися у правовому полі України... Але ми не маємо жодного права приймати продукцію від підприємств, які тепер захоплені бойовиками. Саме про це рішення РНБО. Обмежений обмін товарами може відновитися, щойно Росія та її маріонетки повернуть українським власникам та українській державі вкрадені заводи", -  заявив Президент.

За його словами, внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території. Крім того, це завдало удару по вітчизняній енергетиці, металургії, по бюджету, створено додаткові ризики для національної валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-