Порошенко про економіку: Нас уже виписали з реанімації

Порошенко про економіку: Нас уже виписали з реанімації

Укрінформ
Економіка України, яка ще три роки тому була на межі колапсу, почала відновлюватися.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо провести аналогію з медичною сферою, то ситуація в економіці виглядає приблизно так (і повірте добре поінформованій людині, я не згущаю фарби): ми, будучи вже на межі із потойбічним світом, потрапили до реанімації – і вижили. Провели певний час в палаті інтенсивної терапії – і підвелися на ноги. Нас виписали – і ми пішли. І ми не просто повністю одужаємо, а, сповнені сил та енергії, жити будемо довго та щасливо”, - заявив Президент.

За його словами, поки позитивні тенденції в економіці України не відчутні для переважної більшості українців.  “Але, як сказав хтось із філософів, іноді важливішим є не те, що трапилося, а те, чого не сталося, чого вдалося уникнути”, - зазначив він.

Порошенко зазначив, що ще півтора роки тому ситуація в країні була такою, що про перспективи розвитку можна було лише мріяти. “Проте зараз вже є підстави говорити про відновлення економіки. І є можливість починати перехід від тактики виживання до стратегії розвитку”, - зазначив він.

Глава держави заявив, що іще три роки тому дефолт і повний крах видавалися майже неминучими. Тоді по економіці синхронно вдарили війна, закриття російського ринку і падіння світових цін на сировину, а нереформована економіка та розбалансована фінансова система, здавалося б, не залишали шансів витримати такий шок.

Він додав, що уряди – два Кабміни Арсенія Яценюка і третій, Володимира Гройсмана, – не мали іншого вибору, ніж іти на дуже жорсткі й непопулярні кроки. 

“Заходи узгоджувались з міжнародними фінансовими організаціями, які підтримали нас у той складний час. І хоча ці кроки, на жаль, були надзвичайно важкими для людей, але без них було би ще важче.. Я неодноразово перепрошував за ті вимушені рішення, хоча усвідомлюю, що більшість, можливо, вибачити й не готова: надто було боляче. Але саме ці важкі рішення дозволили переламати тренд”, - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-