Росія використовує

Росія використовує "паспорти" ОРДЛО в інформаційній війні – Тандіт

Укрінформ
У Службі безпеки України заявляють, що Росія використовує тему визнання так званих документів терористичних "ДНР" і "ЛНР" у власних інформаційних операціях.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив радник глави відомства Юрій Тандіт.

"Ніякої сили і ніякого значення не мають фейкові "документи", які незаконно передаються жителям України, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей. Якісь заяви російської влади з приводу цих документів не можуть мати якоїсь сили, крім того, що їх використовують в інформаційних операціях", - зазначив він.

Тандіт також пообіцяв реакцію на такі дії РФ з боку відомства, а також МЗС України.

"Однозначно, ми знову будемо реагувати. У даному випадку це один із фактів того, що Росія, щоб вийти з-під мінських переговорів, щоб відмовитися від певного тиску, який чиниться з боку міжнародних організацій... Ми щоразу в таких ситуаціях реагуємо і будемо діяти в рамках закону. Буде реакція і від МЗС, і відповідних органів, в тому числі й СБУ, яка дасть оцінку таким діям", - сказав він.

Як повідомлялося, інформагенція "РБК" з посиланням на джерела повідомила, що в МВС Росії прирівняли "паспорти" громадян "ДНР" і "ЛНР" до українських документів.

Раніше Росія визнала як офіційні документи "паспорти" самопроголошених "республік". А бойовики заявили, що вважатимуть лінію розмежування "державним кордоном" з Україною. Також бойовики захопили українські підприємства, розташовані на окупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-