Фріланд закликає не припиняти тиск на Росію

Фріланд закликає не припиняти тиск на Росію

Укрінформ
Міжнародна спільнота має продовжувати тиск на Росію, аби примусити її поважати міжнародне право.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд, приуроченої до третіх роковин проведення незаконного "референдуму" в окупованому Криму.

"Канада непохитна у підтримці народу України. Міжнародна спільнота має спільно продовжувати тиск, у тому числі за допомогою економічних санкцій, до того часу, поки Росія не виявить поваги до міжнародного законодавства та суверенітету України", - сказала Фріланд

Вона додала, що Канада рішуче засуджує незаконну окупацію Криму Росією та порушення на півострові прав людини. "Ми беззастережно засуджуємо порушення українського суверенітету і територіальної цілісності. З часу окупації Криму, на півострові відбуваються жорсткі утиски прав людини, зокрема щодо свободи слова та зборів", - наголосила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Фріланд також засудила недопуск Росією міжнародних правозахисників до Криму. "Заслуговує на осуд позбавлення Росією доступу до Криму міжнародних груп правозахисників. Важливість такого доступу була закріплена у резолюції Генасамблеї ООН від 19 грудня 2016 року, одним зі співавторів якої була Канада", - зазначила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-