Президент увів у дію рішення РНБО щодо протидії гібридним загрозам

Президент увів у дію рішення РНБО щодо протидії гібридним загрозам

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеці України.

Відповідний Указ № 62 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року “Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України” опубліковано на сайті Глави держави.

“Документ ухвалено у зв’язку із суттєвим загостренням безпекової ситуації в районі проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, насильницьким захопленням українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, зростанням загроз економічній і енергетичній безпеці нашої держави, спровокованим свідомими діями терористів, ескалацією агресії з боку Російської Федерації проти України та з метою захисту прав і свобод громадян України, забезпечення національної безпеки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зважаючи також на визнання Росією документів і реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на окупованих територіях Донбасу, РНБО пропонує ряд наступних дій.

Зокрема, тимчасово, до реалізації пунктів 1 і 2 Мінського “Комплексу заходів” від 12 лютого 2015 року, а також до повернення захоплених підприємств до функціонування згідно із законодавством України, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. У зв’язку з цим Кабінет міністрів має невідкладно вжити заходів щодо припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах зазначених областей, крім вантажів, що мають гуманітарний характер і надаються українськими та міжнародними гуманітарними організаціями.

Також уряд має забезпечити безпечне і надійне функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексів України та вжити заходів щодо нейтралізації загроз економічній безпеці і та мінімізації їх наслідків для економіки і бюджету держави. Зокрема, забезпечити безумовне виконання у повному обсязі рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону і нейтралізації загроз енергетичній безпеці, посилення захисту критичної інфраструктури України.

На Міністерство внутрішніх справ, Національну поліцію, Національну гвардію, Державну фіскальну службу за участю Служби безпеки України покладається забезпечення виконання цього рішення шляхом припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей шляхами залізничного і автомобільного сполучення. Зазначені структури також мають створити умови для залучення громадськості до контролю за реалізацією заходів, передбачених цим рішенням, вжити додаткових заходів щодо зміцнення публічної безпеки, протидії диверсійним і терористичним проявам, спробам порушення громадського порядку.

Крім того, РНБО пропонує керівництву антитерористичної операції вжити вичерпних заходів з нейтралізації можливих збройних провокацій.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом Президента, покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Документ набирає чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-