Ініціатори блокади намагалися розколоти суспільство – Кабмін

Ініціатори блокади намагалися розколоти суспільство – Кабмін

Заява
Укрінформ
У Кабінеті міністрів України вважають, що ініціатори блокування переміщення товарів через лінію розмежування намагалися розколоти суспільство і поставити під загрозу відновлення економічного зростання.

Про це йдеться у відповідній заяві членів КМУ, розміщеній на Урядовому порталі.

"Ініціатори подій, що відбувалися останні декілька тижнів, намагалися розколоти суспільство і поставити під загрозу відновлення економічного зростання, перші ознаки якого ми спостерігали останнім часом. Під нібито патріотичними лозунгами здійснювалася блокада, яка насправді уже завдала великої шкоди країні", - йдеться у заяві.

У Кабміні наголосили, що будують правову державу, і протидіяти беззаконню можна тільки законними методами.

"У даній ситуації правоохоронні органи діяли у повній відповідності до рішення РНБО від 16 лютого 2017 року і норм чинного законодавства, діяли професійно і не завдали нікому шкоди. Незважаючи на те, що існувала ймовірність застосування проти них зброї, правоохоронні органи проявили витримку і не допустили небезпечного розвитку конфліктної ситуації", - відзначили міністри.

В уряді наголошують, що доклали чимало зусиль, щоб вийти з минулорічної кризи, і вважають неприпустимим її повторення. "Україна, попри всі складнощі, має йти шляхом відбудови своєї незалежності. Енергонезалежність - один із наших пріоритетів, і ми будемо продовжувати робити конкретні кроки для її досягнення", - йдеться у заяві членів КМУ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинова за результатами засідання, до 13.00 середи мають перекрити всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії зіткнення.

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-