Бальцерович: іміджу жертви недостатньо для сильної позиції України на Заході

Бальцерович: іміджу жертви недостатньо для сильної позиції України на Заході

Укрінформ
Подання себе лише як жертви російської агресії Україні не допоможе. Для створення сильної позиції на Заході Україна повинна стати країною економічного успіху.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович.

“Якщо Україна хоче мати сильнішу позицію на Заході, то вона повинна бути країною успіху. Представлення себе лише з позиції жертви не допоможе - цього просто замало. Україна мусить показати себе як країну економічного та інституційного успіху”, - заявив Бальцерович.

За його словами, Київ повинен продемонструвати ефективну боротьбу з корупцією, політичну стабільність та реформаторську роботу правлячої коаліції.

“Економічні реформи є важливими для безпеки України і як аргумент у закордонній політиці. Водночас про них треба багато говорити. Потрібно переконувати: попри те, що ми є жертвами політики Путіна, ми реформуємося і досягаємо мети”, - заявив екс-глава Нацбанку Польщі.

Бальцерович підкреслив, що  економічні реформи є важливими також і для безпеки України,  оскільки без сильної економіки не може бути сильної армії.

Він також наголосив, що Росія найбільше боїться того, щоб демократична Україна не стала країною успіху, адже це буде для них поганим прикладом. “Тому, це є додатковим стимулом, щоб Україна й надалі залишалася демократичною країною з історією успіху”, - наголосив польський реформатор.

Детальніше про це в суботньому інтерв’ю Бальцеровича для Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-