Наміри Вашингтона порозумітися з Москвою не зашкодять Україні - Клімкін

Наміри Вашингтона порозумітися з Москвою не зашкодять Україні - Клімкін

Укрінформ
Неодноразово озвучені адміністрацією Дональда Трампа ініціативи зблизитися у відносинах з Росією не шкодять інтересам України в контексті боротьби з російською агресією.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Не тільки сьогодні, але вже багато разів наголошувалось (представниками команди президента Трампа – ред.), що Сполучені Штати мають чітку відданість цінностям, чітку відданість принципам", - зауважив глава МЗС України, підкресливши, що для американської сторони залишається пріоритетом збереження існуючого світового порядку.

Він нагадав, що відповідні заяви були озвучені і постійним представником США при ООН Ніккі Гейлі на кількох засіданнях Радбезу, і віце-президентом США Майком Пенсом, зокрема, під час Міжнародного форуму з питань безпеки в Мюнхені. Цю позицію повторив і глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон під час зустрічі у вівторок.

"Тому в цьому сенсі російська агресія в Україні – це грунтовне питання для Сполучених Штатів", - підкреслив Клімкін.

Водночас, він погодився, що це не виключає бажання Сполучених Штатів розширити взаємодію з Росією, наприклад у боротьбі з тероризмом.

"Але це в жодному разі не вплине на нас і, звичайно, на підтримку України з боку Сполучених Штатів", - наголосив Клімкін.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-