У Канаді пояснили, чому прийшов час дати Україні зброю

У Канаді пояснили, чому прийшов час дати Україні зброю

Укрінформ
Нинішній стан речей в Україні кардинальним чином відрізняється від ситуації дворічної давності, тож Канаді слід нарешті передати Україні летальну зброю.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Агресія загострилася, вздовж російсько-українського кордону збільшилася кількість військових маневрів і це викликає велике занепокоєння. Окрім цього, всі ми стали свідками ескалації протягом останніх двох місяців. Також інші країни починаються закликати надати Україні зброю», - сказав Безан.

Він додав, що тепер і офіційний Київ просить у Канади інший тип озброєння, ніж раніше. «Разом із нашими союзниками по НАТО, ми очікуємо, що надходитиме більше запитів на летальну зброю, яку й Україна раніше не просила, коли ми були при владі, і яка не вважалася необхідною через наявність мінських угод», - зазначив депутат.

На його переконання, регулярні порушення режиму припинення вогню створюють необхідність надати Україні зброю. «Ураховуючи постійне порушення режиму припинення вогню, нас слід не лише тренувати українських воїнів, але й належним чином екіпірувати їх, аби дати можливість гідно обороняти українську територію та народ України», - наголосив Безан.

Нагадаємо: минулого місяця канадська опозиція оприлюднила свій план допомоги України, в якому серед інших кроків закликала уряд надати Україні летальну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-