Висновок Інституту кардіології: Насіров не потребує госпіталізації

Висновок Інституту кардіології: Насіров не потребує госпіталізації

Документ
Укрінформ
У довідці Інституту кардіології імені академіка М.Д.Стражеска не вказується необхідність лікування Романа Насірова у стаціонарі.

Про це заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, надавши при цьому суду довідку з Інституту кардіології імені академіка М.Д.Стражеска, в якій визначено кінцевий діагноз відстороненого з посади голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, передає Укрінформ.

«Вчора, коли закінчилося судове засідання, ми отримали цю довідку (діагноз Насірова з Інституту кардіології - ред.), в якій в останньому абзаці сказано, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може отримувати лікування в амбулаторних умовах», - сказав прокурор САП Роман Симків.

Він додав, що в довідці не вказана необхідність лікування Насірова у стаціонарі.

Симків запропонував слідчому судді допитати на засіданні голову комісії Інституту кардіології, що проводила огляд підозрюваного і встановлювала діагноз.

Солом’янський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання про обрання відстороненому з посади голови ДФС Роману Насірову запобіжного заходу.

"Українська правда" виклала довідку з Інституту кардіології імені академіка М.Д.Стражеска. 

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня суд оголосив перерву у розгляді справи.

Пізніше стало відомо, що Насірова з зали суду направили у лікарню «Феофанія», де раніше представники НАБУ вручили йому підозру.

2 березня детективи НАБУ обшукали офіс Держфіскальної служби та вручили підозру главі ДФС Роману Насірову.

Це відбувалось у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Як повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, за даними слідства, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень.

Кабмін відсторонив Насірова від посади на період слідства.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні перед початком суду адвокат Насірова Олександр Лисак заявив пресі, що відстороненого главу Державної фіскальної служби, нібито, «силоміць» забрали з реанімаційного відділення лікарні «Феофанія». За словами адвоката, лікарі «Феофанії» стверджують, що Насіров потребує стаціонарного лікування.

Втім 3 березня на брифінгу в Укрінформі директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник застеріг лікарів «Феофанії» від підробки медичних документів щодо стану здоров’я Насірова. Ситник пояснив таку заяву тим, що у справі Онищенка вже є підтверджений судово-медичною експертизою факт підробки діагнозу у той час, як Валерій Посний (довірена особа Онищенка) лише симулював поганий стан здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-