Брехливі е-декларації: НАБУ розслідує вже 34 справи

Брехливі е-декларації: НАБУ розслідує вже 34 справи

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро розпочало низку нових розслідувань за даними, наведеними в електронних деклараціях посадовців.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

"Два кримінальні провадження відкрито за фактами декларування недостовірної інформації заступником одного з міністрів та військовослужбовцем вищого офіцерського складу Збройних сил України. Ще два провадження розпочато за фактами незаконного збагачення народним депутатом та службовою особою Державної фіскальної служби України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що тепер загальна кількість розслідувань, які здійснюють детективи бюро за фактами, наведеними в е-деклараціях, становить 34. Із них 15 стосуються суддів (щодо одного судді відкрито 2 провадження), 8 - народних депутатів України, 2 - голів райдержадміністрацій, 2 - керівників органів виконавчої влади, по одній - посадової особи органів юстиції, заступника голови обласної ради, правоохоронних органів та прокуратури, Державної фіскальної служби, військовослужбовця вищого офіцерського складу ЗСУ.

Перші кримінальні провадження за результатами аналізу даних у е-деклараціях детективи бюро внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 листопада 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-