Україна готова до серйозних компромісів щодо звільнення заручників - Ірина Геращенко

Україна готова до серйозних компромісів щодо звільнення заручників - Ірина Геращенко

Укрінформ
Україна готова до серйозних компромісів у питанні звільнення заручників, яких утримують на окупованих територіях.

На цьому наголосила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час зустрічі з віце-спікером Кнесету Ізраїлю Талею Плосков, про що написала у Фейсбуці.

"Говорили про досвід Ізраїлю у постконфліктному відновленні, звільненні заручників. Знаменита історія, коли Ізраїль звільнив свого військового, передавши за нього близько 1000 бранців. Так ось, переговори про це звільнення тривали майже 3 роки, йшли дуже непросто. Я ще раз наголосила, що Україна готова до серйозних компромісів у питанні звільнення заручників", - зазначила перший віце-спікер.

Крім того, за її словами, в ході зустрічі було обговорено міжпарламентський діалог, співпрацю у гуманітарних проектах підтримки постраждалих від конфлікту на Донбасі. "Поінформувала про ситуацію на Донбасі, де відбувається ескалація конфлікту, про безпекову і гуманітарну складову. Подякувала Ізраїлю за підтримку в голосуванні резолюції ООН щодо порушень прав людини Криму. Звернула увагу на визнання РФ "документів" ОРДЛО, що суперечить Мінським угодам, є повзучою легалізацією так званих "республік", створює передумови для націоналізації українського майна на тимчасово окупованих територіях", - зазначила Геращенко.

Вона також розповіла про спільні з Ізраїлем гуманітарні проекти, зокрема створення реабілітаційного центру для військових, допомога дітям, постраждалим від конфлікту, що потребують лікування і реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Геращенко заявляла, що на окупованих територіях перебувають 113 громадян України і ще 17 політв'язнів утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-