Україна vs Росія: Петренко прогнозує складні та цікаві слухання в Гаазі

Україна vs Росія: Петренко прогнозує складні та цікаві слухання в Гаазі

Укрінформ
Розгляд позову України проти Росії у Міжнародному суді ООН у Гаазі, запланований з 6 по 9 березня 2017 року, буде складним і цікавим.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко журналістам в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це будуть цікаві, складні слухання, але я переконаний, що ми маємо дуже сильну позицію. За нами правда, і ми переможемо", - заявив міністр.

Він повідомив, що Україну під час розгляду позову буде представляти група фахівців.

"Ми будемо обговорювати ті порушення Конвенції, щодо заборони дискримінації. Мова йде про кримських татар і про українських громадян в Криму і на Донбасі й (порушення - ред.) заборони фінансування тероризму. Ми ставимо питання про введення попереднього рішення суду, який би заборонив Росії вчиняти ті дії, які вони вчиняють щодо підтримки фінансування тероризму", -  пояснив Петренко.

Як повідомлялося, Україна подала до Міжнародного суду ООН позов щодо Росії про порушення міжнародних домовленостей про заборону фінансування тероризму, зокрема - фінансування терористичних угрупувань "ДНР", "ЛНР", "Харківські партизани".

Крім того, українська сторона вказала на збройне захоплення Росією території Автономної республіки Крим та міста Севастополя і систематичні переслідування представників кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-