Ващиковський пропонує подумати про новий рецепт миру для України

Ващиковський пропонує подумати про новий рецепт миру для України

Укрінформ
Під час візиту до Києва глав МЗС Польщі та Великої Британії Вітольда Ващиковського та Бориса Джонсона порушуватиметься питання щодо можливої зміни Мінського формату переговорів на новий і більш ефективний.

Про це Ващиковський заявив у середу журналістам у Варшаві перед відльотом до Києва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми запитуватимемо, чи не думають (в Україні – ред.), що після трьох років потрібно подумати про нову формулу, яка привела б до миру в Україні”, - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що основними темами переговорів у Києві будуть відновлення миру в Україні, відносини з Росією, а також відносини України з ЄС. 

Глава польської дипломатії висловив задоволення з приводу того, що, попри рішення про вихід з ЄС, Велика Британія й надалі залишатиметься дуже важливим партнером Євросоюзу, поділяє погляд Варшави на питання безпеки і є готовою до участі в розв’язанні конфліктів у Європі.

Це перший спільний візит Ващиковського і Джонсона до Києва. Під час візиту міністри зустрінуться з Президентом України Петром Порошенком, віце-прем’єр-міністром Іванною Климпуш-Цинцадзе і своїм українським колегою Павлом Клімкіним.

Як поінформувало МЗС Польщі, мета візиту – демонстрація послідовної підтримки для проєвропейського курсу й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-