Західні союзники можуть продати Україні військові кораблі - Воронченко

Західні союзники можуть продати Україні військові кораблі - Воронченко

Укрінформ
Західні партнери України зараз розглядають питання про продаж Україні військових кораблів, які у них виводяться з активного складу.

Про це заявив командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко в ефірі "5-го каналу".

Він пояснив, що ті кораблі, які за віком цілком влаштують Україну, можуть передати за певними схемами оплати, і це б вирішило питання комплектації флоту бойовими одиницями.

"Це вже розглядається. Одна група офіцерів ВМС України повернулася, не буду називати, з якої країни, з-за кордону - вже позитивно розглянуте одне рішення", - розповів він.

Крім того, зі слів Воронченка, на вересень заплановано ще одні переговори з постачання кораблів.

"На вересень ми готуємо другу групу. Країни-партнери, які нам надають допомогу, розглядають це питання як перспективне", - розповів командувач ВМС.

Воронченко також додав, що Україна як транзитна держава повинна забезпечити мирне плавання всіх суден по Чорному морю, і зараз обговорюється питання про придбання зокрема мінно-трального комплексу.

"Було розглянуто кілька варіантів, ми прийняли рішення, що за той ресурс, який у нас є, ми можемо купити собі мінно-тральний комплекс. Те ж саме проробляється з придбання кораблів прибережної зони", - додав він.

Як раніше повідомляло агентство, окупанти пустили на запчастини кораблі ВМС України, які залишилися в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-