До Києва їде глава МЗС Німеччини

До Києва їде глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель здійснить цього тижня візит в Україну.

Про це заявив у понеділок офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

"Міністр здійснить візит в Україну 2-3 березня", - поінформував дипломат. 

Теми зустрічей і переговорів - ситуація на сході України та двосторонні німецько-українські відносини. 

"Під час переговорів з усіма своїми партнерами міністр шукатиме шляхи реалізації Мінських домовленостей", - сказав Шефер. 

Також, за його словами, йтиметься про те, щоб «разом з українською стороною обговорити всеосяжну допомогу Німеччини Україні: на якому етапі вона знаходиться і що вже вдалося зробити в плані реформ».

Шефер також не виключив, що міністр може торкнутися теми недавнього інциденту, коли депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко наніс напис фарбою на фрагмент Берлінської стіни поряд з посольством ФРН у Києві. У Берліні відзначили, що велика частина парламентарів і громадськості України засудили дії цього депутата. 

Як стало відомо кореспондентові Укрінформу, в Києві плануються зустрічі німецького міністра з Президентом Петром Порошенком, Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, главою ВР Андрієм Парубієм, главою МЗС Павлом Клімкіним. Крім того, передбачається зустріч з представниками СММ ОБСЄ. Це буде перший візит Зигмара Габріеля в Україну в якості глави МЗС ФРН.

У понеділок Габрієль знаходиться у Відні, де також обговорює тему України у ході зустрічі з керівництвом ОБСЄ, у тому числі головуючим в організації міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-