Єлісєєв не виключає появи нових

Єлісєєв не виключає появи нових "артеменків з мирними планами"

Укрінформ
Єдиним мирним планом врегулювання ситуації на Донбасі є план Президента України Петра Порошенка, покладений у основу Мінських домовленостей.

Про це у ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.

"Я не хотів би їх коментувати (так звані плани від народного депутата Андрія Артеменка щодо виведення російських військ з Донбасу - ред.). На сьогодні єдиний план - це мирний план Президента Порошенка, покладений в основу так званих Мінських домовленостей", - сказав Єлісєєв.

Заступник голови АП зазначив, що подібні "мирні плани" зараз ростуть, як "гриби після дощу", і він не виключає появи нових.

"Я думаю, що ці плани, які ростуть як гриби після дощу, і вони повинні залишатися на совісті тих, хто їх виношує і пропонує. Я не виключаю, що в найближчі дні і тижні будуть з'являтися нові плани. Я думаю, це спроба перевірити реакцію українського суспільства із використанням з боку Росії, перш за все, гібридної пропагандистської машини, кинути якісь плани, щоб відвернути увагу від того, що треба домогтися повного режиму припинення вогню на Донбасі і почати мирний процес врегулювання на основі Мінських домовленостей", - додав Єлісєєв.

Як відомо, раніше видання The New York Times повідомило про те, що український парламентарій від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Артеменко підготував план із врегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ із Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Після публікації статті народний депутат був виключений зі складу фракції Радикальної партії, прокуратура Автономної Республіки Крим порушила стосовно Артеменка кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Наступний допит Артеменка заплановано на понеділок, 27 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-