Чиновників Черновецького підозрюють у розкраданні земель Жукового острова

Чиновників Черновецького підозрюють у розкраданні земель Жукового острова

Відео
Укрінформ
Прокуратура Києва провела обшуки та повідомила про підозру членам команди колишнього мера столиці Леоніда Черновецького, яких підозрюють у розкраданні землі острова Жукова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"У середу, 22 лютого 2017 року, слідчі столичної прокуратури спільно з оперативниками УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Нацполіції України провели 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київрадою часів Л.Черновецького", - зазначається у повідомленні.

Як поінформували правоохоронці, йдеться про незаконне відчуження у 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення «Острів Жуків», вартість якої лише за нормативною оцінкою становить понад 80 мільйонів гривень.

Під час обшуків, до проведення яких було залучено 115 працівників прокуратури, вилучено документи, що мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо, повідомляють у прокуратурі.

Крім того, зазначили у відомстві, двом колишнім посадовцям оголошено про підозру.

"Того ж дня у межах розслідування за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому заступнику голови КМДА - начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА, екс-начальнику юридичного управління та екс-начальнику відділу землевпорядкування Головного управління земельних ресурсів КМДА, а також особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу", - зазначили у столичній прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-