Семенченко каже, що залишає на Банковій “нормальний гарнізон”, решта — на Донбас

Семенченко каже, що залишає на Банковій “нормальний гарнізон”, решта — на Донбас

Укрінформ
Народний депутат Семен Семенченко заявив, що після встановлення наметів на вулиці Банковій залишиться лише частина учасників сьогоднішнього "блокадного" віче і ходи.

Про це він зазначив, виступаючи перед учасниками акції на розі Банкової та Інститутської, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Семенченка, інші ж поїдуть на Донбас продовжувати торговельну блокаду з тимчасово окупованими територіями.

"Зараз привезуть намети, поставимо їх, а ввечері, залишивши тут нормальний гарнізон, хлопці знову поїдуть на схід", - сказав парламентарій.

Він також закликав усіх, хто хоче долучитися до блокади на сході, приходити на Майдан і записуватися до лав "блокадників": "Усі, хто готовий допомогти, не тільки тут, але й на сході, будь ласка, завтра з 10 до 18 години підходьте, або в цих наметах (на Банковій - ред.), або внизу біля стели записуйтесь, а о шостій годині (вечора 20 лютого - ред.) піде автобус на схід".

Крім того, він звернувся до киян приходити на Банкову, приносити продукти, чай і підтримати учасників блокади.

Наразі кількість учасників "блокадної" ходи на перехресті Інститутської й Банкової значно зменшилася, але близько кількох сотень все ще залишаються на акції. Кілька десятків активістів одягнені у військові однострої, дехто - у балаклавах.

Поки на Банковій встановлено лише один намет, проте організатори обіцяють, що підвезуть ще.

Учасникам акції включили запальні українські пісні, у яких здебільшого звучать заклики до захисту Батьківщини.

Як повідомляв Укрінформ, 18-20 лютого на Майдані Незалежності в Києві вшановують пам'ять загиблих у ці дні в 2014 році Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-