Україна отримала потужний сигнал підтримки від нової адміністрації США - Порошенко

Україна отримала потужний сигнал підтримки від нової адміністрації США - Порошенко

Укрінформ
Україна отримала потужний сигнал підтримки від США, від нової адміністрації та світової солідарності, оскільки ситуація в України серед перших і головних обговорюваних у Мюнхені тем.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки після зустрічі з віце-президентом Майком Пенсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отриманий потужний сигнал про те, що Сполучені Штати є з Україною, що для нової адміністрації США Україна знаходиться серед перших пріоритетів. Що питання Криму та рішучої боротьби за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів. Ніякі питання за спиною України не плануються і вирішуватися не будуть", - сказав Порошенко.

Щодо самої зустрічі, Порошенко зауважив: "Дуже важливо, що були вже результати зустрічі у нормандському форматі. Я був приємно враженний поінформованістю віце-президента щодо деталей процесів, які відбуваються". 

Він вказав, що у ході переговорів сторони домовились про координацію дій щодо подій на Сході, координацію стосовно інформування українського порядку денного щодо переговорів з РФ. 

Президент поінформував американського віце-президента про нещодавнє рішення Путіна щодо визнання паспортів "Д/ЛНР" та назвав це "доказом російської окупації та порушенням міжнародного права". 

"Дуже цинічно, що це відбулося під час Мюнхенської конференції", - зауважив Президент.

Він вказав, що Україна була серед перших і головних тем на конференції, що є потужним сигналом світової солідарності.

Як відомо, міністри закордонних справ "нормандського формату" мають намір зустрітися через кілька тижнів для того, щоб почати політичний процес із врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-