Корупція в Держекоінспекції: Семерак ініціює звільнення керівника

Корупція в Держекоінспекції: Семерак ініціює звільнення керівника

Фото
Укрінформ
Комісія Міністерства екології та природних ресурсів виявила серйозні порушення законодавства в діяльності Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України, тому міністр екології Остап Семерак буде ініціювати звільнення з посади керівника ДЕІ Андрія Заїки.

Про це Семерак повідомив у Фейсбукі.

"Буквально щойно комісія Мінприроди завершила комплексну перевірку діяльності Державної екологічної інспекції України за період із червня 2015 року по січень 2017 року. Вже готові та підписані акти перевірки, які свідчать про ряд серйозних порушень природоохоронного законодавства", - зазначив міністр.

Він додав, що ознайомився із актами перевірки, і в нього склалося враження, "що за цей період в ДЕІ замість займатися охороною природного навколишнього середовища планомірно вибудовувалася корупційна піраміда, завдання якої - тиск на бізнес, вимагання та отримання хабарів".

Вже 21 лютого всі матеріали перевірки будуть представлені на колегії Мінприроди і паралельно передані до правоохоронних органів, зазначив Семерак.

"Водночас перед урядом України буду ініціювати звільнення з посади керівника ДЕІ Заїки Андрія Миколайовича. Це моя принципова позиція, і я розраховую на підтримку уряду, коаліції, громадськості, кожного бізнесмена, якого "доїла" ДЕІ, та кожного громадянина, бо від екологічних проблем страждає кожен з нас", - наголосив урядовець.

Він також припустив, що зараз "будуть використані всі інструменти" для дискредитації його роботи.

Крім того, міністр оприлюднив фото пересувної лабораторії Держекоінспекції у Чорному морі, яку порівняв з "респектабельною яхтою в Монако".

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня Кабінет міністрів доручив провести службове розслідування щодо дій голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-