Президента Укртрансгазу відсторонили від виконання обов’язків

Президента Укртрансгазу відсторонили від виконання обов’язків

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" відсторонив президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва від виконання обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба НАК.

"Нафтогаз України відсторонив від обов’язків президента Укртрансгазу Ігоря Прокопіва. Процедура відсторонення передбачена статутом Нафтогазу, який Кабінет Міністрів України ухвалив у грудні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до статуту "Укртрансгазу" управління компанією візьме на себе перший віце-президент Мирослав Хімко.

Водночас "Нафтогаз" та "Укртрансгаз" наголошують, що зміни в керівництві не вплинуть на постачання газу українським споживачам, а транзит газу здійснюватиметься у повному обсязі згідно з контрактними зобов’язаннями.

Як поінформували у НАК, незалежний аудитор групи, компанія Deloitte & Touche, виявив низку порушень під час офіційної перевірки фінансових документів "Укртрансгазу". Пізніше були проведені розслідування як зовнішнім аудитором, так і новоствореним органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу", який звітує аудиторському комітету наглядової ради, які підтвердили попередньо виявлені факти та допомогли зібрати більше доказів неналежного управління в сфері закупівель.

"Наявні факти порушень спонукали до подальших паралельних розслідувань, що охоплюють більш широке коло питань", - зауважують у "Нафтогазі".

У цьому зв'язку у компанії заявили, що у межах докорінної реформи корпоративного управління "Нафтогаз" запроваджує нову систему внутрішнього контролю в усіх компаніях групи. Для забезпечення дотримання відповідних політик і законодавства подібні внутрішні аудиторські перевірки зараз розпочаті в усіх дочірніх компаніях НАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-