Петренко – підлеглим: Не оголошуєш конкурси - їдь сам у район і працюй

Петренко – підлеглим: Не оголошуєш конкурси - їдь сам у район і працюй

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко попередив керівників обласних управлінь юстиції про персональну відповідальність за кадрове наповнення виконавчих служб через оголошення відповідальних конкурсів.

Про це він заявив на колегії Міністерства юстиції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дали мотивацію державним виконавцям у вигляді справедливої винагороди. У вас десятки вакансій. І ваші позиції про те, що люди не хочуть іти на роботу - це брехня, ви просто не оголошуєте конкурси. Тому це ваша персональна відповідальність по кадровому наповненню. І не треба розповідати про те, що люди не хочуть іти через заробітну плату... У нас виконавці, ті, які добре працюють, зараз отримують з винагородою десятки тисяч гривень. Це одна з найбільш високооплачуваних зараз професій у державній службі", - сказав Петренко.

Він зауважив, що через кадрові прогалини страждають пересічні українці, оскільки виконавча служба фізично не в змозі задовольнити їхню заяву про виконання судового рішення.

"Я це сприймаю просто або як халатність з боку керівників обласних управлінь юстиції, або як свідомий саботаж, тому що всі прогалини по виконанню судових рішень у тих областях, де вакансії. Ми підняли статистику - конкурси не оголошує керівник, йому так зручно. Не оголошуєш конкурси - їдь сам у район і працюй", - заявив міністр юстиції.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів постановою від 8 вересня 2016 року № 643 затвердив Порядок виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця.

У разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру держвиконавцю виплачується винагорода в розмірі 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-