Петренко не виключає структурного переформатування НАЗК

Петренко не виключає структурного переформатування НАЗК

Укрінформ
Мін’юст моніторить роботу Національного агентства з питань запобігання корупції і не виключає варіанту структурного переформатування цього органу із запровадженням одноосібного керівництва і персональної відповідальності за результат.

Про це заявив журналістам у п'ятницю глава відомства Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що при створенні цього органу (НАЗК - ред.) була допущена інституційна помилка, треба це визнати, в частині того, що був створений колегіальний орган. Колегіальний орган - це, на жаль, колегіальна безвідповідальність. Ми зараз моніторимо роботу цього органу, якщо він не виправить ситуацію, якщо далі буде продовжуватися ситуація, при якій Міністерство юстиції за них робить їхню роботу, ми будемо ставити питання про структурне переформатування", - сказав Петренко.

Він додав, що йдеться внесення змін до закону і створення моделі НАЗК, де буде одноосібне керівництво і персональна відповідальність особи, яка буде обрана через публічний конкурс.

За словами Петренка, тоді ми будемо чітко розуміти, що є прізвище особи, яка відповідає за цей блок антирупційної політики, як це відбувається, наприклад, у НАБУ, де є керівник, відповідальний за розслідування, або у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі чи у Міністерстві юстиції, глава якого відповідає за роботу міністерства.

"Не може бути ситуації, коли члени НАЗК, які отримують величезну заробітну плату, самоусуваються від проблем, і за них ці проблеми вирішують і реалізовують інші органи. Це неправильно, не на те ми їх створювали, щоб вони займалися імітацією і саботажем", - підкреслив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-