США не виключають загострень на Донбасі через присутність військ і важкої зброї

США не виключають загострень на Донбасі через присутність військ і важкої зброї

Укрінформ
Ризик ескалації бойових дій на Донбасі залишається небезпечним через постійні провокації з російського боку та наявність безпосередньо біля лінії розмежування сотень одиниць забороненої домовленостями зброї.

Про це заявила в четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ в Відні тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко стурбовані інформацією про присутність російського озброєння і особового складу в районах, утримуваних сепаратистами", - заявила американський представник.

Вона нагадала, що СММ ОБСЄ в щотижневому звіті від 8 лютого повідомила про присутність 170 одиниць зброї, розміщених поблизу лінії розмежування в порушення домовленості. "Безпосередня близькість багатьох важких озброєнь зберігає ризик ескалації небезпечно високим", - заявила вона.

Посилаючись на попередню заяву ЄС, представник США наголосила, що росіяни "ухиляються від відповідальності, перекручують факти й перешкоджають зусиллям з розв'язання конфлікту". На жаль, за її словами, для українських сил також буде складно відвести свою зброю в той час, як об'єднанні російсько-сепаратистські сили продовжують просуватися та створюють нові позиції в районах Сокольники та Станиця Луганська.

"Боротьба в одному районі може швидко розпалити зіткнення в інших місцях уздовж лінії зіткнення", - зазначила американський дипломат. Вона підкреслила, що обидві сторони повинні виконувати свої зобов'язання з виведення військ із районів розмежування та припинити вогонь.

Представник США назвала "вкрай необхідним" відновлення повного й сталого режиму припинення вогню з метою захисту цивільного населення і критично важливих об'єктів інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-