Радбез ООН ухвалив українську резолюцію про захист об'єктів від терактів

Радбез ООН ухвалив українську резолюцію про захист об'єктів від терактів

Укрінформ
Рада Безпеки ООН у понеділок ухвалила резолюцію щодо захисту критично важливих об'єктів інфраструктури, внесену на розгляд українською стороною.

Документ підтримали всі 15 членів Радбезу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Проект резолюції був ухвалений одностайно як резолюція 2341", - констатував після голосування головуючий на засіданні РБ ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Документ, який складається з п'яти сторінок в англійській версії, закликає всі держави скоординувати зусилля для зменшення загроз нападів на критично важливі об'єкти інфраструктури, важливість яких кожна держава визначає самостійно.

Резолюція спонукає держави-члени розробити відповідні стратегії щодо зниження ризиків терористичних нападів на важливі об'єкти. Крім того, документ закликає до обміну інформацією та активної співпраці з метою запобігання планам терористичних актів, "забезпечення захисту від них та готовності до них, а також пом'якшення наслідків уже скоєних нападів, їх розслідування, реагування на них і відновлення після них.

Резолюція також має важливе практичне значення для України, яка в період збройної агресії з боку РФ в грудні 2015 року зазнала кібернападів на установи обленерго, що призвело до відключення електроенергії на заході країни. Крім того, неподалік від зони конфлікту розміщуються великі підприємства, напади на які можуть спричинити масштабні наслідки. У цьому зв'язку також слід згадати про наявність атомних електростанцій, які в будь-який момент можуть стати мішенню терористичних атак.

У документі також наголошується на необхідності міжнародних структур, зокрема Контртерористичного комітету, надавати технічну допомогу країнам для збільшення потенціалу захисту критично важливих об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-