"Плівки Онищенка": НАБУ допитає фігурантів другої частини аудіозапису

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України у понеділок, 13 лютого, планує завершити розслідування першої частини так званої газової справи, у якій фігурує народний депутат Олександр Онищенко.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент агентства.

"В понеділок планується оголошення про закінчення розслідування першої частини цієї справи, яка стосується тих фігурантів, які встановлені, перебувають під вартою чи під іншими запобіжними заходами", - сказав він.

Після цього, додав Ситник, підозрювані та їхні адвокати мають ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Водночас директор НАБУ зазначив, що опублікований учора запис розмови нібито між Онищенком та Миколою Мартиненком поки не можна долучити як доказ до кримінальної справи.

"Як можна додати як доказ запис, який просто викладений в інтернеті? Це не доказ. Нам потрібен сам носій з цього запису, щоб долучити його до справи і провести фоноскопічне дослідження", - сказав він. Водночас НАБУ збирається допитати фігурантів аудіозапису, наголосив Ситник.

Напередодні Онищенко через ЗМІ оприлюднив другу частину своїх записів. Він стверджує, що на них - Микола Мартиненко. За твердженням Онищенка, Мартиненко виступив черговим посередником у переговорах між ним і Президентом Петром Порошенком. На запису, людина з голосом, схожим на голос Мартиненка, нібито пропонує Онищенку умовну угоду, яка передбачає кілька етапів. Перший - суд виносить рішення про повернення депутатської недоторканності. Другий етап - генеральний прокурор Юрій Луценко і суди випускають людей Онищенка, які зараз перебувають під вартою, а також знімаються всі обвинувачення з його матері. За це Онищенко сплачує штраф до держбюджету в розмірі 400-500 млн грн, але при цьому частину грошей допомагає сплатити олігарх Рінат Ахметов. За це Онищенко готовий переписати на нього частину свого бізнесу.

Як повідомлялося, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.

8 серпня Онищенка оголосили у національний розшук. Він заявляв, що не визнає своєї провини та збирається судитися в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-