НАБУ хоче почати заочне засудження Онищенка вже цього місяця

НАБУ хоче почати заочне засудження Онищенка вже цього місяця

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник планує розпочати заочне засудження народного депутата Олександра Онищенка вже цього місяця.

Про це Ситник повідомив в інтерв'ю газеті "Голос України".

"В лютому ми можемо ініціювати процедуру заочного засудження Олександра Онищенка. Наскільки мені відомо, наприкінці січня, можливо, Інтерпол все-таки ухвалить рішення про оголошення Онищенка в міжнародний розшук. Тому або ми все ж таки його затримаємо, доставимо в Україну та судитимемо за загальною процедурою, або ж клопотатимемо про спеціальну", - сказав він.

Ситник розповів, що у справі Онищенка бюро домоглося арешту великої кількості майна, а тому є можливість повернути державі серйозні кошти. "Тому було б правильно не тягнути час, ми про це вже попередньо говорили з Назаром Холодницьким (керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури), а все-таки запустити справу. Тих, хто на місці, засудити за загальною процедурою, хто не на місці — заочне засудження, отримати вирок і стягнення на майно", -  зазначив він.

Як повідомлялося, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну. 8 серпня Онищенка оголосили у національний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-