Схеми Онищенка: САП погодила підозри новим фігурантам справи

Схеми Онищенка: САП погодила підозри новим фігурантам справи

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)  погодила повідомлення про підозру колишньому першому заступнику та заступнику голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їх підлеглій - начальнику одного з управлінь, яких затримали детективи.

Про це написав у Фейсбуці керівник САП Назар Холодницький.

"Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру та відповідно детективами НАБ України затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за підозрою Онищенка О.Р. та низки осіб у заволодінні коштами ПАТ "Укргазвидобування", а саме колишнього першого заступника та заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їх підлеглу – начальника одного з управлінь", - повідомив він.

Холодницький вказав, що затримані колишні посадовці сприяли розкраданню коштів ПАТ "Укргазвидобування". Зокрема, умисно не відкликали довіреності на продаж газу та розірвання договорів про так звану "спільну діяльність" з ТОВ "Фірма ХАС", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест", які афілійовані з нардепом Олександром Онищенком. Таким чином Укргазвидобування зазнало збитків у розмірі 740 млн грн.

За версією слідства, згадані особи сприяли в організації народним депутатом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу, зазначили в НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2016 року НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-