Чуркін не чекав

Чуркін не чекав "такої різкої" заяви США - Єльченко

Укрінформ
Перед тим, як новий американський постійний представник в ООН Ніккі Гейлі озвучила тверду й незмінну позицію США щодо ситуації на сході України, вона особисто грунтовно вивчила це питання, в тому числі, у спілкуванні з українськими колегами.

Про це розповів у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"На мою думку, постійний представник США повністю в курсі подій щодо ситуації на Донбасі й усе знає про Крим. Озвучена нею позиція підтверджує, що нова адміністрація США повною мірою ознайомлена із ситуацією в Україні та продовжує займати сильну позицію в цьому питанні", - підкреслив глава української Місії.

Він також повідомив, що зустрічався з Ніккі Гейлі до засідання Ради Безпеки по Україні та провів для неї "детальний брифінг" щодо ситуації на Донбасі.

Читайте також: Єльченко – Чуркіну: Подивіться в очі загиблого вояка. Це ви його вбили 

Водночас, український дипломат висловив переконання, що російська сторона була, щонайменше, приголомшена твердою позицією США на тлі заяв нової адміністрації про можливість покращення відносин з Росією. 

"Я бачив вираз обличчя пана Чуркіна в той момент. Мені здається, що для нього це було певною несподіванкою. Він не очікував такої різкої заяви з боку нового постпреда США. Однозначно", - зауважив представник України.

Єльченко підтвердив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку з боку США в ООН та збереження міжнародного тиску на РФ. "Я абсолютно в цьому впевнений", - підкреслив дипломат. 

Він додав, засідання РБ ООН підтвердило настрій міжнародного співтовариства на підтримку України. 

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-