Росія намагається відновити політичне домінування в регіоні – екс-прем’єр Литви

Росія намагається відновити політичне домінування в регіоні – екс-прем’єр Литви

Укрінформ
Росія різними важелями намагатиметься відновити свій вплив в регіоні, використовуючи військові, економічні та інші можливості.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив екс-прем’єр-міністр Литви, депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс.

“У мене немає передчуття, що він (президент РФ Путін – ред.) стане мирним реформатором, демократом і так далі. В нього є чітка стратегія як щодо України, так і щодо всієї зони навколо Росії: повернути собі політичне домінування в усьому регіоні, і не обов'язково військовими методами. Наприклад, він може підтримувати статус-кво в Україні, не дозволити країні реформуватися, весь час залякувати Захід, аби він активно не втручався в українські справи, адже це зона впливу Росії, і Москва відповідатиме на це якимись агресивними випадами”,- заявив Кубілюс.

Як зазначив литовський політик, в умовах відволікання уваги від погіршення економічної ситуації в Росії Кремль весь час організовує “нову агресивну пригоду де-небудь назовні”.

“Вже була Грузія, потім Україна з Сирією, а зараз питання: що він робитиме в цьому році?”,- зауважив Кубілюс.

На думку політика, Путін намагатиметься залишитися при владі ще найближчі 20 років.

“Думаю, що Путін залишиться при владі не до 2024 року, як йому на це дозволяє конституція, адже її в Росії можна змінити дуже швидко. Він залишиться при владі, як усі клептократи, до того часу, поки йому дозволятимуть особисті фізичні кондиції, тобто десь наступні 20 років”,- констатував Кубілюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-