Волинські депутати просять Раду підтримати торгову блокаду бойовиків

Волинські депутати просять Раду підтримати торгову блокаду бойовиків

Укрінформ
Депутати Волинської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради, Президента та уряду щодо підтримки торговельної блокади окупованих територій Донеччини та Луганщини.

Таке рішення було ухвалене напередодні на сесії, повідомляє прес-служба облради.

"Відповідно ст.43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Волинська обласна рада вирішила схвалити текст звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади", - йдеться у повідомленні.

У зверненні депутати висловили підтримку ініціативам ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Вони зазначили, що усвідомлюють всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації. Вважають, що всі гуманітарні вантажі мають чітко врегульовано надходити до наших людей на Донбасі, щоб у мирного населення було найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, енергопостачання.

Але існування корупційних схем, через які фінансується діяльність терористів, контрабанда зброї, наркотиків, контрафактної продукції, незаконне постачання нафтопродуктів і вугілля є неприпустимими, наголошується у зверненні.

"Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів", - заявляють депутати.

Крім того, вони закликають припинити кримінальне переслідування організаторів блокади.

Як повідомлялося, 25 січня ветерани АТО перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. 26 січня ветерани АТО заблокували вузлову станцію «Світланове» в Луганській області. А 2 лютого "силами ветеранів, громадських активістів і волонтерів" було перекрито залізничний переїзд біля Бахмута.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-